Nieuws

 

« Terug

Hoe dik is dubbelglas?

Hoe-dik-is-dubbelglas.jpg24 sep

Hoe dik is dubbelglas? En hoe bepaal je de maat van nieuw isolatieglas? Met dubbelglas bespaar je flink op je energierekening aangezien je minder warmte verliest uit je huis. Met dubbelglas worden niet alleen ruimtes goed geïsoleerd, maar ook geluiden worden gedempt.

Het bepalen van de juiste dikte dubbelglas

Dubbelglas bestaat uit twee glasplaten die door een spouwruimte van elkaar af staan. De dikte van dubbelglas is afhankelijk van een aantal factoren. Denk bijvoorbeeld aan de ruimte waar het glas wordt geplaatst en de afmetingen van het raam. Bij het bepalen van de juiste dikte van het dubbelglas moet je rekening houden met de dikte van het kozijn. Het raam moet natuurlijk in de spanning van het kozijn passen. Het buitenblad kan bijvoorbeeld 5mm dik zijn en het binnenblad 4 mm met de ruimte van de spouw 13 mm. De totale dikte van de ruit is dan 22mm dik.

Hoe dik is dubbelglas?

Er zijn er diverse soorten dubbelglas met verschillende diktes. HR glas heeft een betere isolatie dan standaard isolatieglas. De dikte van dit type glasplaat varieert van 4 tot 6 mm. Bij HR+ glas is er een minimale tussenruimte van 6mm aan te raden. Hoe dikker het raam, hoe beter het isoleert. Daarom adviseren wij voor HR++ glas een minimale spouwruimte van 14 mm. Dan is de totale dikte van het dubbelglas groter. HR Triple glas (HR+++) heeft zelfs drie glasplaten die van elkaar worden gehouden.

Vraagt u zich af welke dikte dubbelglas u nodig heeft?

Marco helpt u graag bij de keuze voor het juiste soort en de juiste dikte dubbelglas.

Dubbelglas laten plaatsen

« Terug

Scroll naar boven